Fredag 27 september

Inför vecka 40
 
Måndag: Läsläxan tillbaka till skolan.
                   Morgonpromenad 8:05
 
Tisdag: Ny läxa delas ut.
                  Morgonpromenad 8:05
 
Onsdag: Bad. Medtag duschhandduk och badkläder.
 
Torsdag: Rosi sjukskriven. Pedagogerna på skolan hjälper till i gruppen.
                    Morgonpromenad 8:05
 
Fredag: Rosi sjukskriven. Jennifer jobbar i gruppen.
                  Morgonpromenad 8:05
 
Vecka 41 På måndag och tisdag är Rosi sjukskriven. Åsa jobbar i gruppen.
 
Berättade på föräldramötet att veckan inte startade så bra i gruppen. Oroligt och stökigt både på lektionerna och på rasterna. Däremot torsdag och även fredag var toppenbra dagar. Vi fångar upp den stämningen, känslan och fortsätter att jobba mot att det ska fortsätta så framöver också. 
Prata gärna hemma med ert barn om hur viktigt det är att de själva tar ansvar och gör sin del för att det ska fungera bra på lektionerna och ute på rasterna. Detta för att alla ska må bra och tycka att det känns bra att gå till skolan.
 
Hej.
 
Denna vecka har vi jobbat med bokstaven Ss och tränat oss på orden en och ett. Jobbade som vanligt med korten och lyssnade efter s, hör man s i början, mitten eller slutet av ordet och säger man en eller ett före ordet.
 
Veckan matematik handlar om talet fyra. Vilka är fyrans kompisar? Fråga gärna ert barn hemma hur man kan dela upp talet fyra i uppdelningsmaskinen. Vi har även tränat oss på att skriva fyror på rätt sätt.
 
Äntligen blev det en vistelse på badhuset och simträningen gick alldeles utmärkt. Att sedan få gå till biblioteket och läsa böcker tillsammans var mysigt.
 
I fredags gjorde vi vårt första test i Legi Lexi. Det är ett digitalt program där man tar reda på bland annat vilket ordförråd eleverna har och hur elevernas läsning, läsförståelse fungerar. 
 
 
Önskar er alla en riktigt fin helg!
Rosi & Ellinor